Elérhetőségek

Bérbaltaváriak Szülőfalujukért Egyesület

9700 Szombathely,
Rumi út 264.

Telefon: +36/30/979-5609
info@berbaltavariak.hu


Hírek

2021. január 03., 08:152021 terveink

2021 terveink

BSZE 2021 évi tervei

Sajnos 2021 évi céljaink szinte tervezhetetlenek.  A járvány alakulása kiszámíthatatlan így akár mit tervezünk, azt keresztülhúzhatja. Egyelőre csak a lehető legszükségesebb találkozások valósulhatnak meg. Minden rendezvény, megemlékezés csak kis létszámban lehetséges. A legjobb megoldás, hogy mindenki a saját lakhelyén kapcsolódik be továbbra is egyes programokba. Az évek óta bevezetett programok a faluban is csak részben valósulhatnak meg, azokon a helyi tagjaink részt is tudnak venni.

  • Amit az Önkormányzattal közösen idén meg tudunk oldani - készül a költségvetés - a bivaly leállítása.
  • Az 1806-ban épített kápolna felkutatása, és a szent kút helyének megkeresése is meg fog tudni valósulni.
  • A temetők virágosítása is a szokott módon megoldódik.
  • Püspök Úr előadása illetve, Ferkovics József roma festőművész beszélgetései a diákokkal szintén kérdéses a járvány miatt.
  • A magyar és a román közösséggel a kapcsolat felvételét nem is tervezzük a /Martonfa községek/ járvány miatt.
  • Pályáztunk a NEA-ba nincs még eredménye.
  • Hungaricum pályázaton - decemberben - nyertünk, így a legfontosabb feladata a könyv elkészítése, amit mindenki ingyen fog megkapni, reményeink szerint májusban - júniusban. Ez óriási energiát igényel így mindenkinek a segítségére számítunk.

Az ÉLET nagy rendező, szoktuk mondani, de most valóban az hisz a templomunkban a kripta megsüllyedése, oszlop és a falak megrepedése komoly gondot okoz. Sürgős munka a felmérés, mi - miért történt, azután a munkafázisok megterveztetése következik. Utána a legnagyobb problémát a szükséges pénz megteremtése jelenti. Sok-sok millió forintba fog kerülni az első becslések szerint. Elképzelni sem tudjuk, hogy kitől fogunk pénzt kapni - könyörögni -, hogy a templomot meg lehessen menteni. Ehhez a falu és az elszármazottak segítsége elengedhetetlen, ezért már most kérünk MINDEN EGYESÜLETI TAGOT, hogy majd szíveskedjen segíteni. Azt gondoljuk, hogy ez kell, legyen a legfontosabb feladat 2021-ben, minden mást ennek kell alárendelni.

Szombathely, 2021. január 3.

 
« Vissza az előző oldalra!

Bérbaltaváriak Szülőfalujukért Egyesület - Magyar