Elérhetőségek

Bérbaltaváriak Szülőfalujukért Egyesület

9700 Szombathely,
Rumi út 264.

Telefon: +36/30/979-5609
info@berbaltavariak.hu


Hírek

2021. április 09., 11:00Csonka Ernő 100 éves

Csonka Ernő 100 éves

Csonka Ernő 100 éves

Isten éltesse sokáig!

1921. április 9-én született az ország talán legidősebb festőművésze, Csonka Ernő. Két évvel ezelőtt festett utoljára, szakrális kép volt. Pályájának ez az egyik legfontosabb területe a portrék és tájképek mellett, számos templomban és gyűjteményben megtalálhatók a művei, közülük több a Püspöki Palotában kapott helyet.

Születésnapján emléklappal köszöntötte őt Orbán Viktor miniszterelnök és a helyi önkormányzat, megemlékezett róla a Művészetbarátok Egyesülete. A Fidelitas tagjainak kíséretében meglátogatta Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, parlamenti alelnök, aki az ünnepelttől megtudta, hogy rokonok a népes oladi Hende család egyik tagján, Margiton keresztül. Eljött köszöntőbe Dr. Székely János megyéspüspök, aki nem kisebbet, mint Ferenc pápa áldását közvetítette; Dr. Perger Gyula atya is egy szép áldást hozott, közösen pedig imákat mondtak.

születésnapi tortán szikrázó fáklya égett a gondos feleség, Gyöngyi jóvoltából, aki a szépkorú festőművész mindennapjait megkönnyíti. „Jobb keze” Béres Ottó fuvolaművész, aki öt éve naponta háromszor jön segíteni mindenben. Eleinte sakkoztak Ernő bácsival, most már azonban nem a szellemi életben kell partner, hanem a fizikai valóságban van szükség támaszra.

 

BSZE is virággal köszöntőtte és elvitetem kinyomtatva a Művészbarát Egyesület köszöntöjét
« Vissza az előző oldalra!

Bérbaltaváriak Szülőfalujukért Egyesület - Magyar