Elérhetőségek

Bérbaltaváriak Szülőfalujukért Egyesület

9700 Szombathely,
Rumi út 264.

Telefon: +36/30/979-5609
info@berbaltavariak.hu


Hírek

2021. március 25., 20:09Emlékezünk

Emlékezünk

Emlékezünk

Emlékezünk

Elhunyt dr.Rakos Gyula a köztiszteletben álló orvos.

A szülei Baltavárról és Hegyhátkisbérből származnak. Az anyai nagyapja sok időt töltött a családdal, így az unokájával is sokat foglalkozott. A szülei pedagógusok voltak, akik pályájukat Kisgörbőn kezdték, majd Szombathelyre kerültek. Ezért gyermekük a középiskoláit már Szombathelyen végezte, majd a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi karán szerzett diplomát 1981-ben. Szombathelyi Markusovszky Kórház sebészeti osztályán kezdte szakmai pályáját, és itt tett  sebészeti szakvizsgát (1985). Kiváló hasi sebész lett. Az egyetemi évek alatt és utána folyamatosan mentőtisztként is dolgozott.                                                                    A sárvári kórház sebészeti osztályának osztályvezető főorvosaként dolgozott tovább, annak bezárásig, de dolgozott a Celldömölkön is. Szakmai útja a Soproni Gyógy Központ sebészeti osztályának vezetéséhez vezetett (2008), és itt dolgozott haláláig.                                                          Tagja volt a Magyar Sebészeti Társaságnak.  2019-ben megkapta a Soproni Gyógy Központ legrangosabb elismerését, az Erzsébet-díjat.

Ö volt az a segítő ember, aki nem tudott nemet mondani és szaktudását latba vetve mindenkinek megpróbálta orvosolni a betegségét. Szinte lehetetlen betegségekben operálta meg sikerrel a hozzáforduló betegeit. Munkájával, szakmai tapasztalatával és kimagasló felkészültségével segítette a fiatal kollégáinak szakorvosképzését.

Mindig kedvesen türelmesen fordult betegei felé, mindenkihez volt egy jó szava. Betegsége idején  betegei százai imádkoztak érte.

Az aktív életből  váratlanul szólította el a halál. Hiánya mély űrt hagy maga után, a  veszteséget nehéz feldolgozni.

Három gyermeke és négy unokája van. Sajnos a sors nem engedte, hogy megérje a májusban születendő ötödik unokájának érkezését. Nagyon szeretette családját.

Béke vele, lelke segítse az itt maradtakat!

Dr. Legli Veronika

 
« Vissza az előző oldalra!

Bérbaltaváriak Szülőfalujukért Egyesület - Magyar