Elérhetőségek

Bérbaltaváriak Szülőfalujukért Egyesület

9700 Szombathely,
Rumi út 264.

Telefon: +36/30/979-5609
info@berbaltavariak.hu


Hírek

2020. augusztus 16., 15:01Platán

Platán

A szombathelyi platán már az ötödik helyen áll, de kell még neki a segítség

SEGÍTENÉTEK LÁJKOLJÁTOK köszi

Szavazzon, hogy a Pelikán park dísze lehessen az idei Év Fája győztes. A 2020-as Év Fája verseny 10 döntősét még július elején hirdették ki, s köztük volt a szombathelyi Pelikán park büszkesége is, egy több, mint 130 éves platán.

A versenyt meghirdető Ökotárs Alapítvány hivatalos oldalán olvasható: „A vetélkedő keretében nem a legnagyobb, legszebb vagy legöregebb fát kerestük, hanem azt, amelyik a jelölőknek valamiért fontos: kapcsolódik hozzá egy helyi történet, találkozási pontot kínál – vagy bármilyen más szerepet tölt be az ott élők mindennapjaiban”

A platánt egyébként egy szombathelyi gyökerű debreceni hölgy nevezte be a versenyre, aki még 2019 nyarán járt itt a Savaria Karneválon.

A nevezéshez szükséges személyes történet sem maradt el, ami valahogy így szól:

„A karneválra menet sétáltunk a Gyöngyös partján. Egyszer csak megláttuk ezt a hatalmas, csodálatos fát. Mindannyian szinte gyerekké válva boldogan élveztük a fa társaságát, játszottunk, kacagtunk. Egyszerűen nem tudtunk tovább menni, annyira lenyűgözött bennünket. Rögtön el is határoztuk, hogy mindenképp jelöljük. Reméljük, találunk másokat is, akik támogatják ezt a nevezést”

A platán jelenleg a verseny ötödik helyezettje, de október 1-jéig, a szavazatok leadásának határidejéig még bőven van idő, hogy feltornázzuk akár az első helyre is. Ha ez sikerül, a szombathelyi fa indulhat az Európai Év Fája versenyen is.

KÉREK MINDENKIT A lájkra és a megosztásra. Köszönöm
« Vissza az előző oldalra!

Bérbaltaváriak Szülőfalujukért Egyesület - Magyar